Avatar, 18 Aralık 2009 Cuma günü vizyona giriyor.- Filmin bütçesi 230 milyon dolar ama tanıtım ve diğer masraflarla bitlikte toplam maliyet 400 milyon doları aşıyor.
- Filmde Na’viler’in konuştuğu dil tamamen dil bilimciler tarafından uyduruldu.
- Apple.com’da yayınlanan fragman 4 milyon kişi tarafından izlendi.
- Görüntülerin yüzde 60’ı bilgisayarla yaratılmış görüntüler, yüzde 40’ı canlı aksiyondan oluşuyor.
- Filmde James Cameron’ın geliştirdiği ‘Reality Camera System’ kullanıldı. Derinlik algısını güçlendiren ‘Reality Camera System’ iki yüksek çözünürlüklü kameradan oluşuyor.
- ‘Avatar’ ismini M. Night Shyamalan son filmi ‘Avatar: The Last Airbender/ Son Hava Bükücü’ için kullanmıştı. Ama Cameron, ilk adı ‘Project 880’ olan ‘Avatar’ projesi için isim hakkını daha önceden aldığı için Shyamalan, filmin adından ‘Avatar’ı çıkarmak zorunda kalmıştı.
- Hint mitolojisinde ‘Avatar’ Tanrı’nın dünyadaki sureti, görünümü anlamına geliyor.
- "11 yıl önce ilk tretmanı yazdığımdan beri bu filmi çekmeyi istedim. Teknik olarak mümkün olana dek sabırla bekledim. Bu yüzden 3 boyutlu sinemaya bu kadar yatırım yaptım ve yabancı kültür yaratma cesaretini kendimde buldum. "(James Cameron - Yönetmen)